اگر از افرادی هستید که به رعایت بهداشت و پاکیزگی اهمیت میدهید و در این مورد حساس هستید میتوانید در محیط خود از لوازمی استفاده کنید که در این مورد به شما کمک میکنند. یکی از لوازمی که میتواند در داشتن فضای پاکیزه و بهداشتی به شما کمک کند فرشهای آنتی باکتریال هستند. حال ممکن است که این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که اصلا فرش آنتی باکتریال چیست؟ اگر تمایل دارید به جواب این سوال برسید و با این محصول بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی فرش نانو آنتی باکتریال، مزایا و معایب آن بپردازیم.
فرش ماشینی آنتی باکتریال چیست؟
فرش نانو آنتی باکتریال نوعی از فرش است که خاصیت ضدباکتری دارد. از آنجایی که این نوع فرشها میکروب و باکتری را جذب نمیکنند نسبت به فرشهای معمولی از نظر بهداشتی قویتر هستند. علاوه بر میکروب و باکتری، این فرشها رطوبت را نیز جذب نمیکنند و همچنین بو نمیگیرند. با وجود این ویژگیها فرشهای آنتی باکتریال برای بسیاری از محیطها به خصوص محیطهای پر رفتوآمد مناسب هستند.
مزایای استفاده از فرش های نانو آنتی باکتریال
ممکن است در طول زمان و با استفاده بیشتر از فرشهای معمولی شاهد این باشید که گاهی باکتری یا میکروب جذب فرش شود. از آنجایی که افراد با فرش در تماس مستقیم قرار دارند این آلودگی میتواند به بدن آنها منتقل شود. این در حالی است که فرش آنتی باکتریال این گونه مشکلات را نداشته و افراد بدون نگرانی میتوانند آن را مورد استفاده قرار دهند. بنابراین از مهمترین مزایای فرشهای آنتی باکتریال میتوان به بهداشت بیشتر آنها نسبت به سایر فرشها اشاره کرد.
از دیگر مزایای این گونه فرشها می توان به فواید آن برای حفظ محیط زیست اشاره کرد. خواص فرشهای آنتی باکتریال به گونهای است که مانع آسیب به محیط زیست میشود و از همین رو آنها را دوستدار محیط زیست میدانند. این نوع فرشها در کشورهایی که طرفدار و دنبالرو اقتصاد سبز هستند، از اهمیت و جایگاه مهمی برخوردارند.
از دیگر مزایا و ویژگیهای فرش نانو آنتی باکتریال میتوان به عدم بو گرفتگی، دفع رطوبت و مایعات، کیفیت بالا، ضدحساسیت، ضدقارچ و جذب گازها میتوان اشاره کرد. خاصیات دفع مایعات به گونهای است که اگر چیز مایعی روی فرش بیفتد، لکه سریع محو شده و اثری به جا نمیماند.
معایب و مشکلات استفاده از فرش آنتی باکتریال
با شناخت هر چه بیشتر فرشهای آنتی باکتریال بیشتر میتوان به مزایای آن پی برد. همچنین عیب خاصی نمیتوان روی آن گذاشت. تنها موضوعی که شاید بتوان به عنوان مشکل استفاده از فرش آنتی باکتریال به آن اشاره کرد، قیمت آنها است. این نوع فرشها نسبت به سایر فرشها از قیمت بالاتری برخوردار هستند و دلیل آن هم کاربرد مواد نانو در آنها میباشد.
مراحل تولید فرش آنتی باکتری
تولید فرشهای آنتی باکتریال با استفاده از فناوری نانو انجام میشود که مستلزم گذر از مراحلی است. برای تولید این نوع فرش ابتدا اسپری نانو فراهم شده و سپس آن را روی فرش به طور کامل میپاشند. با آغشته شدن نانو به فرش، وقتی آب روی فرش ریخته میشود دیگر جذب آن نمیگردد. در واقع وقتی فرش در معرض رطوبت یا بو قرار میگیرد مواد نانو آن را به خود جذب میکنند. به این ترتیب مانع از جذب رطوبت و بو به داخل فرش میشوند.
در مراحل بعد باید مواد نانو درونِ فرش در معرض نور خورشید قرار بگیرند تا با تابش نور، رطوبت و بوی جذب شده در فرش تجزیه شود. البته باکتریهای درون نانو با نور معمولی هم قابل تجزیه هستند اما با نور خورشید تجزیه با سرعت بیشتری انجام میشود.
راهنمای خرید فرش آنتی باکتریال
افراد معمولا برای خرید فرش به موارد گوناگونی چون طرح و نقش، رنگ، اندازه، قیمت و … توجه میکنند. با این حال امروزه با بروز بیماریهای گوناگون یکی از نکاتی که در هنگام خرید فرش مهم بنظر میرسد، توجه به کیفیت آن در برابر آلودگیها میباشد. فرش یکی از لوازمی است که افراد در طول روز با آن در تماس هستند. بنابراین اگر فرشی آلوده شود ممکن است آلودگی آن به بدن سرایت کند.
با توجه به این موارد، انتخاب فرشی که قدرت مقاومت در برابر آلودگی و باکتریها را دارد، انتخابی مطمئن است. خرید فرش آنتی باکتریال نهتنها به پاکیزگی محیط کمک میکند بلکه در حفظ سلامت افراد موثر است. بنابراین خوب است اگر در انتخاب فرش علاوه بر توجه به گزینههای معمول به ویژگی ضدباکتری هم توجه شود.
جمع بندی
ما در این مقاله به معرفی فرشهای آنتی باکتریال، مزایا و معایب آن پرداختیم. اگر از افرادی هستید که رفتوآمد در محیط زندگی یا کارتان زیاد است یا محیط شما در معرض آلودگی قرار دارد یا حتی فرزند خردسال دارید، انتخاب فرش آنتی باکتریال میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. با خرید فرش آنتی باکتریال نه تنها از بهداشت بیشتری برخوردار میشوید بلکه در حفظ محیط زیست نیز سهیم خواهید بود.
دیدگاهتان را بنویسید